Webmaster piknik - vsako leto slabši

Zdravo, Hanzel tu s svojim prvim blog postom.

Letošnji webmaster piknik je že zgodovina, a ko se je dogajal, še nisem imel bloga!
No, na wwwp sem bil že večkrat in opažam, da je vsako leto malenkost slabši.

To, da je goodie bag vsako leto bolj prazen, me sploh ne moti.

Največja težava je pomanjkanje prostora. Če niste med prvimi, boste težko dobili klop za odložit svojo rit. Tega selitev za Atlantis ni rešila. Letos niti ni bilo sence kamor bi se lahko skril pred najhujšim sovražnikom webmasterjev: soncem. Nekateri reveži so se skrivali kar pod Atlantisovimi tobogani.
Tu bi nujno morali priskrbeti več klopi in sence.

Zmotilo me je tudi, da se smeti meče kar v vreče zataknjene za mize. Bi bilo Atlantisu res tako težko priskrbeti nekaj košev za smeti?

Naslednja težava so čiki. Slovenska webmaster scena pač ni Silicon Valley. Like it or not, tu se še vedno veliko kadi. A kam odvržeš čik, če ni pepelnikov? Nekateri so najprej popili pivo in za to porabili prazne kozarce. Ti so kasneje leteli v smeti ali pa kar ostali na tleh.

Opazil pa sem še eno zanimivo zadevo: očitno je wwwp piknik točno določene generacije, kjer imajo vsi tudi enako stare otroke. Prva leta organizatorji na to še niso toliko mislili, kasneje so poskrbeli za novorojenčke, zdaj pa se pričakuje, da so webmaster otroci ravno dovolj stari, da začnejo spoznavati programiranje. Čez 10 let bo fokus webmaster piknika verjetno že srednja šola.

No, končno smo prišli do hrane. Čevapčiči so vedno odlični, pujsek pa tudi.
Kaj pa če bi vseeno kdaj poskusili kaj drugega? Webmaster biznis je bližje Kaliforniji kot Balkanu. Nekateri udeleženci so celo že delali in živeli tam.
Bi si upali enkrat narediti piknik na ameriški način?

Hanzel out.