Rumen sneg na smučiščih

Zdravo, Hanzel tu. Največ smučam na Krvavcu in tam vsakič vidim nekaj tipov, ki urinirajo kar ob progi. Kot civiliziran človek se seveda vprašam: zakaj?

Zdravo, Hanzel tu - najhitrejši slalomist na gradbiščih.

Slovenski moški imajo resne težave z mehurjem! Vsaj tako bi si mislil, ko opazujem smučarje v Sloveniji.

Največ smučam na Krvavcu in tam vsakič vidim nekaj tipov, ki urinirajo kar ob progi. Kot civiliziran človek se seveda vprašam: zakaj? Je premalo WCjev? So preveč oddaljeni?

Najbolj priljubljene "rumene točke" na Krvavcu so na vrhu Zvoha, na vrhu vlečnice Kržišče, na vrhu sedežnice Vrh Krvavca in ob snežnem parku. Nobena ni od WCjev oddaljena več kot nekaj minut smučanja niti za najbolj počasne.

20171217_125113-1

Če kdo od tu ne more zdržati do WCjev, ima resne zdravstvene težave. Kaj naredi, če ga prime med vožnjo s sedežnico? Spusti kar v hlače ali nosi pleničke?

Niso pa redki niti tisti, ki se stranišč očitno bojijo in svojega malčka iz hlač vlečejo kar ob drevesu za njimi.

rumenaplaza-1

Nekaj podobnega se dogaja tudi na parkiriščih, kjer utrujeni smučarji odtočijo kar za svojimi avti, čeprav so tik pred tem šli mimo stranišč.

Zadnjič sem stal ob progi in slišal nekega očka, ki je prišel iz gozda in svojemu sinčku ponosno povedal, da je lulal. Naj se tudi naslednja generacija nauči, da v Sloveniji ne uporabljamo WCjev!

Verjetno je samo vprašanje časa, kdaj bomo takole videli koga opravljati tudi veliko potrebo. V nekaterih kulturah je to normalno in Slovenija se očitno pomika v njihovo smer.

Zdaj boste rekli: "Opa, Hanzelino! Veš, poscano je pa tudi na smučiščih v tujini!" Res je, ne pa toliko. Če pa Avstrijci pri tem niso nič boljši od nas, to ni razlog, da se mi ne bi začeli obnašati bolj civilizirano.

Kaj pa bi lahko naredil RTC Krvavec in ostala smučišča? Mogoče nekaj takega:

df1xzsn5o2801

Hanzelulček out.

Folovajte me: https://twitter.com/hanzel_si
Lajkajte me: https://www.facebook.com/hanzelblog/